Werk niet harder maar slimmer: deze app werkt voor jou

Als ondernemer moet je bekend raken met verschillende middelen zoals offertes, facturen, betaalmethoden en klantenmanagement. Als al deze zaken geregeld worden op één centrale plek zorgt dat er niet alleen voor dat je beter georganiseerd te werk gaat, maar neemt het ook wat angst voor het onbekende weg.

Laat dat precies zijn wat Prestato voor je kan betekenen. Al je zaken regelen, in 1 handige business app, die je een professionele en gestroomlijnde klantervaring garandeert.

Laten we een aantal van onze financiële tools doornemen. Je hoeft dit overigens niet alleen te doen, zodra je met Prestato aan de slag gaat krijg je een uitgebreide onboarding aangeboden door onze Customer Success Agents. Een van deze collega's loopt samen met jou en eventuele collega's door het product om je te laten zien hoe de tools jouw bedrijf ondersteunen.

Beheer je cash flow

Het dashboard is je startpunt. Hier vind je in één oogopslag een overzicht van je bedrijf; facturen die betaald zijn, die nog betaald moeten worden, wat er nog aan je verschuldigd is en voorspelde inkomsten op basis van bevestigde boekingen. Dit deel heet je cashflow en nu kun je tegen je vrienden opscheppen dat je continu exact op de hoogte bent van de financiële status van je bedrijf.

Het echt slimme aspect is de manier waarop de app verschillende elementen van uw bedrijf bundelt en integreert in een goed doordacht proces, zodat je zelf veel minder tijd aan administratief werk hoeft te besteden. Laat het aan Prestato over en je hebt alle gegevens die je nodig hebt om de komende maanden in te plannen. De inkomsten lijken wat laag voor volgende maand? Dan is het tijd om een marketingcampagne te voeren. En dat kun je ook vanuit de app doen! Later meer hierover.

Houd overzicht, krijg betaald

Stop met achter je openstaande facturen aan rennen dankzij een slimme factureringstool, geïntegreerd met je contactenlijst en agenda. Net als het dashboard doet Prestato het werk bij het factureren en sturen van herinneren aan je klanten. Met een paar simpele klikken genereert de tool een factuur in jouw huisstijl. Stuur deze naar je klant, die deze direct online kan betalen, vanaf welke plek dan ook.

Het enige dat jij hoeft te doen, is de factuur triggeren. Amanda runt bijvoorbeeld een schoonmaakdienst en neemt boekingen aan via haar Prestato-app. Elke service is individueel geprijsd en ze biedt ook een uurtarief voor sommige services. Als ze wil weten hoeveel een bepaalde klant verschuldigd is, hoeft ze alleen maar op de naam van de klant te klikken en de app genereert een factuur; de app heeft alle informatie over hoeveel uur en welke diensten Amanda aan deze klant heeft geleverd. Nu hoeft ze alleen maar te klikken om te verzenden - zo simpel is het!

Krijg sneller betaald

Prestato maakt het supergemakkelijk om betaald te worden, terwijl het potentieel ongemakkelijke emotionele element rondom het persoonlijk vragen om betaling wordt vermeden. Mobiele betalingen zorgen voor een snel en probleemloos betaalproces, waardoor je klanten met een paar handelingen hun rekeningen rechtstreeks vanaf hun telefoon kunnen betalen. Je kunt er ook voor kiezen om de betaling samen met boekingen te accepteren (in plaats van na de service), waardoor het proces nog soepeler verloopt.

Prestato ondersteunt verschillende populaire methoden van online betalingsverwerkers, waaronder Ideal, PayPal en Stripe. En nog beter: Prestato verstuurt automatisch herinneringen voor openstaande facturen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over ongemakkelijke gesprekken. Dat kan nogal een redder in nood zijn, aangezien sommigen van ons zelfs meer opzien tegen een gesprek over geld dan anderen.

Upgraden en upsellen

Prestato biedt een aantal geweldige tools voor het upgraden van uw services, waaronder het aanbieden van een pakket in plaats van een eenmalige service. U kunt ook upselling toepassen om de klant extra's toe te laten voegen. Een voorbeeld: Charlotte gebruikt Prestato al een paar maanden om haar nieuwe aromatherapie-massagebedrijf te ondersteunen. Ze gebruikt de slimme factuurfunctie en wil haar loyaalste klanten een gemakkelijkere en waardevollere manier van betalen bieden.

Ze voegt de mogelijkheid toe om een pakket van 5 of 10 sessies aan te schaffen, elk met een duidelijke verloopdatum. Daarna voegt ze de upselling-optie toe om etherische oliën te kopen na een sessie - ze geeft deze persoonlijk, maar voegt het totaal toe aan de factuur, waardoor het voor haar eenvoudiger is om te verkopen en gemakkelijker voor haar klanten om te betalen.

Marketing en meer

Nu er geld binnenkomt en je de financiën op orde hebt, kun je nog een stapje verder gaan. Er zijn extra functies waarmee je een marketingcampagne kunt voeren, zoals speciale acties en zelfs coupons!

Je kunt een persoonlijk tintje toevoegen door een aangepaste kortingscode te sturen voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden, die door de app kan worden gegenereerd. Net als bij alle andere functies, hoef je alleen de stappen te volgen of je Customer Success Agent te raadplegen als het een beetje ingewikkeld of overweldigend lijkt.

Laat Prestato voor JOU werken

01-Modules-Sprinkplank_Animatie_V2
 
 
Hopelijk heb je nu een idee van wat je kunt bereiken  wanneer je ALLE Prestato functies gebruikt, en ben je enthousiast om aan de slag te gaan. Het lijkt misschien veel om in één keer te leren, dus hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden
  • Realiseer dat je het niet alleen hoeft te doen. Een uitgebreide onboarding en een persoonlijke Customer Success Agents zorgen ervoor dat je het systeem helemaal eigen maakt.
  • Het kan lijken alsof er veel informatie nodig is om het account in te stellen en te leren kennen, maar dit is eenmalig het zal op de lange termijn vele uren én geld besparen. 
  • Prestato is je alles-in-één toolbox: gebruik alle tools die erin zitten om een bedrijf op te bouwen waar je trots op bent.

Wil jij ook efficiënt werken? Vul dan onderstaand formulier in om een terug bel afspraak in te plannen op een datum en tijd dat het jou schikt. 

 

Plaats een reactie