Hoe manage je gemakkelijk jouw reviews op het internet?

Steeds meer ondernemers beginnen de waarde en het belang van reviews te begrijpen. Goede of slechte reviews kunnen jouw onderneming maken of breken. Omdat het merendeel van de consumenten die online aankopen doen eerst checken of er negatieve reviews aanwezig zijn. Heb je een aantal slechte reviews op 50 goede reviews? Dat is heel normaal, overal gaat wel eens iets mis. Wat belangrijker is, is dat je tijdig reageert met een oplossing op de slechte reviews. Hiermee laat je potentiële klanten zien dat jouw bedrijf problemen die ontstaan zijn op een nette manier oplost. Negatieve reviews zijn dus een kans in plaats van een bedreiging, als je er correct mee omgaat. Daarbij komt dat een negatieve ook door jou als ondernemer opgevat kan worden als feedback. Oftewel, wat kun je nog verbeteren aan jouw onderneming om je klanttevredenheid naar een next level te tillen?

Aangezien reviews op veel verschillende online platformen geplaatst kunnen worden door je klanten is het vaak lastig om op iedere negatieve review te reageren. Simpelweg omdat je vaak niet eens door hebt dat er een negatieve review geplaatst is. Onze ervaring leert dat veel ondernemers niet weten dat er honderden platformen zijn waar een review over jouw bedrijf geplaatst kan worden. Je hebt als ondernemer wel iets beters te doen dan elke dag honderden platformen afstruinen, op zoek naar nieuwe reviews.

Waarschijnlijk vraag je je nu af: "hoe voer ik mijn review management dan gemakkelijk uit, zodat ik de negatieve reviews niet mis?" Wat dacht je van de slimme software van Prestato die jou erop attendeert als er op een platform een review geplaatst wordt? Buiten gebruiksvriendelijk en overzichtelijk review management kan deze software nog veel meer waardevolle dingen doen voor jou als ondernemer.

Om welke redenen zou je betalen voor review management software?

1. Om tijd te besparen

Zoals al aangehaald is het onbegonnen werk om op alle platformen een oogje in het zeil te houden. Als je dat handmatig doet kost het gemakkelijk een aantal uren van je dag. De review software van Prestato verzamelt alle reviews in een overzichtelijk dashboard. Je opent dit een aantal keer per week of eenmaaldaags en kijkt of er nieuwe reviews geplaatst zijn. Is dat het geval, dan kun je ook gelijk vanuit Prestato reageren op de laatste nieuwe reviews.

2. Om je reputatie te verbeteren of hoog te houden

80% van de consumenten die regelmatig online shoppen vertrouwt net zoveel op een online review als het advies van iemand uit hun directe omgeving. Hierom is het belangrijk dat jouw review management voor de volle 100% onder controle is. Met Prestato mis je geen enkele review meer en ben je in staat om adequaat te reageren op alle reviews. Dit zal bijdragen aan een betere reputatie omdat potentiële klanten zien dat er aandacht is voor de klant, en dat eventuele problemen direct worden opgelost.

3. Lokale vindbaarheid verbeteren

Heb je een winkel of bedrijf dat diensten of producten levert aan lokale afnemers? Dan is het van groot belang dat je online goed vindbaar bent als iemand zoekt naar een dienst of product dat jij als ondernemer aanbiedt. Om je een idee te geven hoe effectief het kan zijn om lokaal goed vindbaar te zijn; 88% van de mensen die een lokale online zoekopdracht uitvoert, brengt binnen een week een bezoek aan de winkel of het bedrijf dat ze gevonden hebben. Vaak staan in de resultaten van een lokale zoekopdracht ook reviews. Manage je deze goed? Dan levert dit een grote bijdrage aan potentiële klanten die jouw winkel of bedrijf bezoeken.

Wil jij ook meer uit online reviews halen? Vul dan onderstaand formulier in om een terug bel afspraak in te plannen op een datum en tijd dat het jou schikt.

 

Plaats een reactie