Efficiënt agendabeheer regel je gemakkelijk met Prestato

Ben je ondernemer in de gezondheid, beauty, fitness, coaching, financieel of rechtskundige branche dan heb je belang bij een goed gevulde agenda. Dat heeft als voordeel dat jouw dagen ruim gevuld zijn waardoor je tijdens werkuren productief bent.
Het is meestal de (potentiële) klant die jou belt om een afspraak in te plannen, met als gevolg dat je gestoord wordt tijdens je werk. Ook kan het voorkomen dat je niet in de gelegenheid bent om de telefoon aan te nemen, als je bijvoorbeeld met een klant bezig bent of in een meeting zit. Hierdoor loop je het risico dat een potentiële klant besluit om een ander bedrijf te benaderen waardoor je deze misloopt, terwijl je wel tijd en geld hebt geïnvesteerd in marketingactiviteiten om deze klant in eerste instantie te creëren. Het is zonde om klanten mis te lopen omdat je niet voldoende bereikbaar bent.

Efficiënt agendabeheer voor klanten

Zoals benoemd is niets zo vervelend als gestoord worden wanneer je net hard aan het werk bent, of het mislopen van een klant omdat je niet bereikbaar bent. Dit soort vervelende zaken zijn eenvoudig op te lossen door (potentiële) klanten online – bijvoorbeeld op je website, maar ook in Google - de mogelijkheid te bieden om een afspraak in te plannen op dagen en tijden dat de zaak geopend is, en er nog een plek beschikbaar is. De klant kan zelfstandig een dag en tijd kiezen waarop het ook voor hem of haar uitkomt en deze inplannen zonder tussenkomst van jou of een medewerker.

Uiteraard heb jij de regie over je eigen agenda, dus dubbele boekingen of afspraken op momenten die jou niet uitkomen staat het systeem niet toe.

Automatische opvolging

Klanten die zelfstandig een afspraak inplannen door middel van de digitale agenda van Prestato laten een e-mailadres en andere gegevens achter. Doordat je deze gegevens hebt, is Prestato in staat automatisch opvolgingen in werking te zetten. Deze opvolgingen gebeuren zonder menselijke tussenkomst, en leveren ook hier weer tijdswinst op. Het is doormiddel van Prestato mogelijk om automatische opvolging in te zetten in verschillende vormen; vervolgafspraak inplannen, afspraak herinnering, terughalen na afwezigheid en nog veel meer.

Vervolg afspraak inplannen

Is een klant al een tijd niet meer geweest? Dan kan Prestato geheel automatisch een gepersonaliseerde e-mail sturen naar de desbetreffende klant. Via deze e-mail kan de klant dan gemakkelijk een vervolgafspraak inplannen in jouw agenda. Hierdoor vergroot je de kans op herhaalafspraken waardoor de klant minder snel zal overstappen naar een ander bedrijf en dus langer klant blijft.

Het aantal no-shows verlagen

Er is niets zo vervelend wanneer je zit te wachten op een afspraak, dat deze niet komt opdagen. Om te voorkomen dat jou dit overkomt stuurt Prestato automatisch een afspraakherinnering naar klanten die een afspraak hebben ingepland. Het is mogelijk om een herinnering te sturen per e-mail en sms bericht. Bedrijven die Prestato inzetten om klanten te herinneren aan hun afspraken, ervaren gemiddeld 40% minder no-shows.

Agenda overzicht

Als je de agenda functie van Prestato gebruikt, heb je overal, altijd, en op ieder device de mogelijkheid om de afspraken die door jouw klanten zijn ingepland in te zien. Prestato maakt het ook mogelijk om je privé agenda te synchroniseren met jouw zakelijke agenda, hierdoor voorkom je dat er dubbele afspraken ontstaan.

Wil jij ook meer tijd aan je klanten of werkzaamheden kunnen besteden en het maximale halen uit je bestaande klantenbestand? Laat dan hieronder je gegevens achter om een terugbelafspraak in te plannen op een datum en tijd dat het jou uitkomt.

 

Plaats een reactie