Locatie marketing voor het MKB met Prestato.

DE CUSTOMER JOURNEY

Tegenwoordig is de customer journey hybride en niet meer zo voorspelbaar als vroeger.
Consumenten hebben vandaag de dag een overvloed aan informatie binnen handbereik en daardoor hebben zij zelf de regie over hun eigen “Customer Journey”. Daardoor is geen enkele customer Journey hetzelfde.

Klanten en prospects veranderen de marketingtrechter met iedere geschreven recensie, klik, mobiele zoekopdracht en interactie met een bedrijf. Tevens besteden veel consumenten aanzienlijk aandacht en tijd aan online onderzoek, voordat ze iets in een lokale winkel kopen. Een consument heeft vaak 20 tot 500+ contactmomenten voordat deze een beslissing neemt.

Locatie marketing is de kans om op te vallen in een gefragmenteerde online wereld en geeft klanten een naadloze ervaring bij elke stap van hun aankooptraject. Zodra MKB-bedrijven de waarde van locatie marketing begrijpen en toepassen, zal dit leiden tot een waardevolle nieuwe lijn van terugkerende inkomsten.


DE VOORDELEN

Kosten

Enkele vermeldingen maken in de online omgeving op verschillende online platformen en alles handmatig up-to-date houden kan veel manuren in beslag nemen en daardoor veel geld kosten.

Tegelijkertijd is het negeren van lokale vermeldingen ontzettend zonde. Deze vermeldingen zijn één van de meest effectieve manieren om ervoor zorgen dat klanten jouw bedrijf vinden op het moment dat zij op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Hoe meer een MKB dit proces kan stroomlijnen, hoe hoger het rendement zal zijn. Prestato biedt jou als ondernemer een platform om dit proces kostenefficiënt te beheersen.

De top 3

Zelfs als je als Mkb'er het geluk hebt om in de top drie te staan ​​op Google (het kritieke 3-pack voor mobiel), is het belangrijk om te weten dat Google niet de enige directory is waar klanten naar kijken. Vermeldingen op alle andere platformen leiden ook tot een veel betere zichtbaarheid op Google, want wanneer jouw citaten overeenkomen over het gehele web, verhoogt dat de positie van jouw Google-vermelding in de zoekresultaten. Je organische vindbaarheid groeit met Prestato!

Behouden en winnen van klanten

Het hebben van goede vermeldingen gaat niet alleen over het binnenhalen van nieuwe klanten. Het helpt ook om je bestaande klanten te behouden. Goede aanbiedingen vermeldingen helpen klanten om gemakkelijk een je bedrijf te vinden of ermee in contact te komen. Ze bereiden je bedrijf ook voor op toekomstige klanten. Door Prestato te gebruiken, weet je zeker dat je klanten blijft binnenhalen, en dat ze nooit gefrustreerd raken omdat ze niet in staat zijn om je te bereiken of naar de verkeerde locatie worden gestuurd.

Review management

Prestato geeft jou de mogelijkheid om je klanten te bereiken met online aanbiedingen, nieuws, en reviewmanagement, waarmee jij de klantbinding sterkt. door: ten allen tijden te reageren op vragen en beoordelingen van klanten.

Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, altijd een reactie geven op recensies toont waardering en helpt negatieve feedback om te zetten in een positieve ervaring. Het geeft u ook onschatbare informatie over dingen die u misschien zou kunnen veranderen, voordat u klanten verliest — zoals een onbeleefde ober of materiaal van slechte kwaliteit. Een goede omgang met klantfeedback verhoogt de klant tevredenheid en zal uiteindelijk een positief effect hebben op uw verkoopcijfers.

Wil jij ook meer omzet uit lokale potentiële klanten halen? Vul dan onderstaand formulier in om een terugbelafspraak in te plannen op een datum en tijd dat het jou schikt.


 

Plaats een reactie