Bereik ook lokale prospects door lokale SEO optimalisatie in te zetten.

De meeste ondernemers, klein en groot, zijn zich ondertussen bewust van het feit dat het belangrijk is om te zorgen voor een goede online vindbaarheid. Ondanks dat zien wij vaak nog bedrijven voorbij komen die nauwelijks iets doen om online goed vindbaar te worden. Er zijn twee soorten vindbaarheid die jou als ondernemer potentiële klanten kunnen opleveren. Dat zijn de landelijke en lokale vindbaarheid. Het verschil tussen deze twee is dat wanneer je inzet op landelijke vindbaarheid je door het hele land gevonden gaat worden; zet je daarentegen in op lokale vindbaarheid dan word je alleen gevonden op de regio rond om jouw bedrijf.

Waarom lokale SEO?

Loodgieters, fietsenmakers, schilders en talloze andere branches zijn gebaat bij een goede lokale vindbaarheid, omdat klanten van deze bedrijven vaak een dienstverlener zoeken uit de regio waar ze wonen. Als je in Eindhoven woont ga je niet naar een fietsenmaker die in Maastricht gevestigd is, om de simpele reden dat in Eindhoven voldoende fietsenmakers gevestigd zijn. Heb je plotseling een lekkage? Dan zoek je meestal online naar een loodgieter die dit zo snel mogelijk kan komen oplossen, daarom is lokale vindbaarheid belangrijk voor bijvoorbeeld loodgieters.

Heb je een restaurant dan zul je vast denken: “alle lokale mensen kennen mij al”. Echter zullen consumenten die nieuw zijn in de buurt online gaan zoeken naar plekken om te gaan uiteten, en waarschijnlijk nog belangrijker; toeristen die een week in jouw regio verblijven zoeken online bij welk restaurant ze willen gaan eten.

De conclusie is duidelijk; ondernemers die lokaal diensten of producten leveren, hebben veel baat bij een goede lokale vindbaarheid. Deze conclusie wordt nog eens versterkt door het feit dat 80% van de consumenten die een lokale zoekopdracht uitvoeren ook daadwerkelijk binnen een week het desbetreffende bedrijf benaderen om gebruik te maken van de aangeboden diensten.

Hoe word ik lokaal goed vindbaar?

Of een bedrijf wel of niet goed vindbaar is, is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe meer je met jouw bedrijf voldoet aan deze factoren, des te groter is de kans dat jij goed vindbaar wordt in jouw regio als iemand zoekt naar diensten die jij aanbiedt.

Google mijn bedrijf pagina

Een van deze factoren is of je wel of geen een Google mijn bedrijf pagina hebt. Zo niet, maak dan een Google mijn bedrijf pagina aan. Normaliter is het ook de bedoeling dat je de Google mijn bedrijf pagina zo volledig mogelijk invult en aanvult met informatie en foto’s. Waarom je dat nu niet hoeft te doen lees je later in dit blogbericht.

Reviews

Een andere zwaarwegende factor is reviews. Heb je op Google veel positieve reviews dan zul je sneller bovenaan in Google komen te staan als iemand uit jouw regio zoekt op een dienst die jij aanbiedt. Om te zorgen dat je positieve reviews krijgt, kun je iedere tevreden klant vragen een review te plaatsen.
Als jouw klanten reviews plaatsen, word je niet alleen beter vindbaar in Google; potentiële klanten hechten ook veel waarde aan reviews. Ze kiezen eerder voor een bedrijf met veel positieve reviews dan voor een bedrijf dat nauwelijks reviews heeft. Je leest hier meer over het belang van reviews.

Lokale linkbuilding

Als je goed vindbaar wil worden in Google is het belangrijk dat je linkbuilding toepast, dat geldt voor zowel landelijke vindbaarheid als lokale vindbaarheid. Het is belangrijk dat je gaat zorgen dat jouw bedrijf in alle online bedrijfsgidsen komt te staan met als voorbeeld Yelp en Drimble. Dit is een tijdrovende klus omdat er veel online bedrijfsgidsen zijn, echter zal dit jouw lokale vindbaarheid wel een boost geven.

Om lokaal goed vindbaar te worden is het dus van groot belang dat je een Google mijn bedrijf pagina hebt en deze volledig vult, dat voldoende positieve reviews krijgt, en dien je aan de gang te gaan met linkbuilding.
Ben je ZZP’er, run je een restaurant of ben je een MKB ondernemer? Dan ben je vaak druk met andere zaken, en kun je niet ook nog eens marketing erbij gaan doen, dan zou de voor de hand liggende oplossing zijn het inhuren van een marketingbureau.
De kosten die hierbij komen kijken, lopen ook al snel op tot enkele honderden euro’s per maand, past dit in jouw budget, en zo ja, wil je dat er aan uitgeven?

Prestato is jouw geautomatiseerde marketingafdeling

Ondernemers die Prestato gebruiken hoeven, nadat ze samen met ons alles eenmalig hebben ingesteld, weinig tot niets meer te doen om lokaal goed vindbaar te worden. Prestato heeft slimme software ontwikkeld die jouw Google mijn bedrijf pagina volledig invult, jouw review management vergemakkelijkt, en zorgt dat de linkbuilding voor jou wordt uitgevoerd.

Prestato is breed inzetbaar binnen een bedrijf, en kan jou als ondernemer ondersteunen op veel gebieden waardoor je meer tijd over houd voor andere belangrijke dingen.

Wil jij ook meer omzet uit lokale potentiële klanten halen? Vul dan onderstaand formulier in om een terugbelafspraak in te plannen op een datum en tijd dat het jou schikt.


 

Plaats een reactie