Zo bereik je (potentiële) klanten: online presence

Vrouw kijkt naar tablet

Online presence. Ook wel bekend als online vindbaarheid. Niet het eerste onderwerp dat binnen schiet tijdens het runnen van van een MKB bedrijf. Maar, toch is het van belang om dit onderwerp op de agenda te zetten, om (potentiële) klanten te blijven bereiken. Wat houdt online presence in en hoe zorg je ervoor dat alles goed geregeld is?

Lokale vindbaarheid

De eerste manier om vindbaar te zijn is een platform waar iedereen vaak, misschien wel dagelijks gebruik van maakt: zoekmachines. Bijna de helft van al het zoekverkeer betreft een lokale zoekopdracht. Dat betekent dat de helft van de mensen die op zoek gaat in een zoekmachine, een winkel, vestiging of andere lokale leverancier zoekt voor de behoefte die hij of zij heeft. Als jouw bedrijf bij een relevante zoekopdracht niet bij de eerste paar resultaten naar voren komt, dan sta je als het ware 1-0 achter. De resultaten op de tweede pagina ontvangen namelijk maximaal 1% van het verkeer.

Jouw online etalage

Hoe je die online vindbaarheid opkrikt? Zorg dat je Google Mijn Bedrijf (GMB) profiel tip-top in orde is. Hiermee zet je in feite een online etalage voor je winkel op, waarin je naast je bedrijfsgegevens en openingstijden ook je recensies en aanbiedingen verzamelt. Zo is alle informatie die je klant zoekt direct voorhanden, waardoor de kans vele malen groter is dat deze ook gelijk een afspraak maakt of een bezoek brengt aan je vestiging. 60% van ondervraagde smartphone gebruikers gaf aan dat zij direct contact hebben opgenomen met een bedrijf via de telefoonknop van GMB. Ook de routebeschrijving via een navigatie-app wordt vaak gebruikt. Daarnaast zorgt een goed ingevulde GMB locatie voor een beter resultaat in je Google ranking. Kortgezegd: het zorgen dat je Google Mijn Bedrijf account goed gevuld is, kan direct in een stijging van klanten resulteren.

Sociale media

Een tweede plek waar je klanten aanwezig zijn, is een verzameling van meerdere kanalen: sociale media. 44,8% van ondervraagden gaf aan sociale media te gebruiken om producten te onderzoeken. Daarnaast bereik je veel van je potentiële klanten, 13,7 miljoen Nederlanders van 15 jaar en ouder is actief op social media. Dat je klant daar te bereiken is, is dus meer zekerheid dan kans. 

Hoe nu verder?

De statistieken liegen er dus niet om: online presence is van groot belang voor een bedrijf. Maar hoe weet je nu of je het goed doet qua online presence? Doormiddel van onze artificial intelligence biedt Prestato meerwaarde op het gebied van online presence, niet alleen door je op de bekende online platformen te pushen maar ook op de onbekendere platformen te pushen.

Wil jij ook gemakkelijk potentiële klanten bereiken? Vul dan onderstaand formulier in om een terug bel afspraak in te plannen op een datum en tijd dat het jou schikt. 

 

Plaats een reactie